Noile cursuri “Academic English” sunt secvente din programul de baza (Foundation Courses) al oricarei universitati de interes international. Admiterea la aceste institutii depinde de factori bine cunoscuti: rezultatele scolare, capacitatea de a concentra in eseul personal acele calitati si activitati care sa scoata cel mai bine in evidenta o personalitate interesanta, puternica cu disponibilitati de adaptare si dezvoltare. Nu in ultimul rand, interviul poate fi determinant pentru decizia finala a consiliului universitar.
 Ceea ce nu este suficient exploatat in perioada de pregatire nu este nivelul de competenta lingvistica, ci modul in care volumul de cunostinte este dirijat strict catre limbajul specific mediului academic si/ sau profesional. Acesta este motivul pentru care multi candidati pierd un an, uneori doi, inainte de a incepe studiile de profil, fiind obligati sa adauge cateva module de Foundation Courses.
 
 TAS (Transferable Academic Skills) formeaza deprinderi indispensabile activitatii universitare si profesionale:
·        Comunicarea eficienta si eficace
·        Capacitatea de a asculta, de a lua decizii, de a gasi solutii
·        Abilitati de negociere
·        Disciplina, flexibilitate etc
·        Putere de persuasiune etc
·        Managementul timpului de studiu, de documentare etc
 Acestea sunt cateva dintre abilitatile apreciate la nivel universitar si profesional pentru definirea unei personalitatii capabile sa inteleaga, sa se adapteze schimbarilor rapide la nivel social, economic, politic si tehnologic.
Structura de baza a fiecarul curs de 30 ore cuprinde: notiuni de baza, teste, grile de evaluare, modele de limbaje de specialitate etc.
 
Nivel minim de cunostinte: B1 (CEF)
Numar minim cursanti in grupa: 6
 
Cine sunt trainerii ?
Proiectul este coordonat de prof Daniela Verdes, directoarea scolii Lexis Mosilor. Experienta didactica si de management a fost completata de  activitatea de consiliere a liceenilor pentru admiterea in invatamantul superior si in pregatirea pentru sustinerea examenelor Cambridge:
  • in domeniul redactarii eseului personal si
  • a pregatirii pentru interviu/ public speaking
 Echivalari certificate:
TEST

CEF A1

CEF A2

CEF B1

CEF B2

CEF C1

CEF C2

Cambridge

KET

PET

FCE

CAE

CPE

IELTS

0 – 2

3

4

5 – 6

6 – 7

7 – 8

Trinity ISE

ISE II

ISE III

ISE IV

TrinityGESE

Grade 7

Grade 8

Grade 9

Grade 10

Grade 11

Grade 12

TOEFL

137

220

No Comments Yet.

Add your comment

You must be logged in to post a comment.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!