Share

“Are deja 6 ani si nu vreau sa piarda timpul. L-am adus sa invate engleza si sunt nemultumit ca la ora copiii rad tot timpul. Nu mi se pare normal ca aproape in fiecare ora copiii canta.”

Inainte de orice comentariu, priviti si decideti daca va place atmosfera din acesta clasa.


Daca copilul arde de nerabdare sa intre la ora, profesorul il face sa rada si iese cu zambetul pe buze din clasa, inseamna ca l-ati inscris la o scoala serioasa unde lectiile ii fac pe copii fericiti.

Un cantecel cu durata de 2 minute poate sa faca minuni:
548224_438506642838907_301375959_n
– ii destinde pe cei mai timizi
– creaza atmosfera placuta la inceput de ora
– invioreaza atmosfera cand copiii obosesc
– muzica de ambient (pe durata unei activitati de scris, desenat, colorat etc) il ajuta pe copil sa se concentreze si ii stimuleaza creativitatea
– linia melodica si ritmul il ajuta sa invete, sa memoreze si sa pronunte corect cuvinte noi
– miscarea in ritmul muzicii ii poate calma pe cei mai agitati sau poate mobiliza clasa spre sfarsitul orei cand/ daca se instaleaza oboseala
– ascultarea poate fi combinata cu scrierea, ceea ce face ca activitatile pe care copiii nu le agreaza sa fie acceptate cu placere si chiar sa fie solicitate

Dincolo de observatiile strict pedagogice, predarea unei limbi straine cu ajutorul cantecelor are implicatii cu adevarat serioase si determinante pentru dezvoltarea copilului:

Muzica stimuleaza dezvoltarea emisferei stangi a creierului, legata de dezvoltarea limbajului si a rationamentului.

Orientarea in spatiu, abilitatea de a percepe cu acuratete spatiul, de a crea imagini mentale, de a imagina si chiar vizualiza solutionarea unor probleme sunt de asemenea rezultate ale efectului pe care muzica il are asupre inteligentei spatiale.

Concluzia acestui articol apartine tot profesorilor si observatiilor directe asupra manifestarilor si evolutiei copiilor in clasa:
– Increderea scazuta in fortele proprii si lipsa dorintei de a invata sau de a participa la activitatile scolare sunt stimulate atunci cand profesorul foloseste alaturi de alte resurse educationale, cantece.1186309_617871404902429_1370526436_n
– Rezultatele scolare sunt mai bune chiar si la copiii suspectati de a avea o capacitate intelectuala scazuta. In majoritatea cazurilor “diagnosticul” pus de un profesor grabit se dovedeste a fi gresit.

Lasati copiii sa cante si sa rada! S-ar putea sa devina niste adulti fericiti ca acesti nebuni frumosi de la Conservatorul din Washington:

Related posts

No Comments Yet.

Add your comment

You must be logged in to post a comment.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!